Els punts violeta han informat 16.000 persones en els festivals valencians

Creats per a informar sobre agressions sexuals o violència masclista, busquen aconseguir un "oci segur" per a les dones.

Els punts violeta han estat present en 9 esdeveniments musicals
Els punts violeta han estat present en 9 esdeveniments musicals / Europa Press

Els festivals musicals de la Comunitat Valenciana celebrats durant l'estiu han atés vora 16.000 persones en els punts violeta instal·lats per a informar sobre agressions sexuals o violència masclista. 

L'objectiu era aconseguir un "oci segur", és a dir, que les dones "gaudiren de les festes sense sentir-se assetjades, humiliades o observades", ha dit la directora general de l'Institut Valencià de les Dones, Maria Such.

La directora general ha fet un balanç positiu de la iniciativa, present en 9 esdeveniments musicals durant els mesos de juny, juliol i agost, i ha manifestat que "molts municipis valencians han sol·licitat disposar de punts violeta en els pròxims esdeveniments que acullen".

Aquests punts d'informació, juntament amb una 'xarxa d'aliades' que ha col·laborat vigilant i denunciant les actituds masclistes, també han servit, ha dit Such, per a "potenciar els valors de la igualtat en l'oci i la cultura musical", així com per a continuar la sensibilització de la ciutadania i "evitar que es jutge la víctima i s'exonere l'agressor". 

També et pot interessar

stats