Els punts violeta de l'Ajuntament de València atengueren vora 4.800 consultes en Falles

La regidora d'Igualtat fa un balanç positiu del servei i remarca que enguany no s'ha hagut de derivar cap cas als cossos policials

Punt violeta de l'Ajuntament de València (arxiu)
Punt violeta de l'Ajuntament de València (arxiu) / Ajuntament de València

Els sis punts violeta que l'Ajuntament de València ha instal·lat durant les Falles de 2024 per a informar i conscienciar contra la violència sexual han atés 4.774 consultes, segons ha informat el consistori mateix en un comunicat. El volum comporta una davallada del 38%, ja que el 2023 va haver-hi 7.731 peticions d'informació en aquests mateixos punts.

Les dones són les que, en grau més alt, s'han acostat en les passades Falles als estands violeta per a recaptar informació i representen el 67% dels casos registrats (3.209), mentre que el 33% foren homes (1.565). Els punts amb més consultes han sigut els situats a la plaça de Cánovas (1.764) i a la plaça del Doctor Landete (1.019), al barri de Russafa. Per contra, el punt violeta de l'avinguda de Blasco Ibáñez ha sigut el lloc on menys informacions s'han requerit (132 casos).

D'altra banda, aquestes festes s'han prestat set atencions concretes a persones, encara que en cap dels casos s'ha hagut de derivar a cossos de seguretat o altres organismes o serveis municipals. Per exemple, a la unitat GAMA de la Policia Local, el grup específic d'atenció al maltractament. En concret, les atencions requerides enguany s'han produït als punts violeta de la plaça de l'Ajuntament, el carrer de Xàtiva i la plaça de Cánoves.

La regidora d'Igualtat, Rocío Gil, ha afirmat que el balanç dels punts violeta és "positiu": "Continuarem impulsant-los i potenciant-los a la ciutat de València", ha afegit.

També et pot interessar

stats