Punts violeta contra les agressions sexuals als festivals de música

La Direcció General de la Dona prestarà assessorament i ajuda a les joves als festivals en cas d'agressió sexual o violència masclista.

Festival Arenal Sound
Festival Arenal Sound / Europa Press

El 40 % de la població creu que el consum d'alcohol és un dels principals causants de les agressions sexuals. Davant aquestes dades, la Direcció General de la Dona, ha desplegat una campanya per estar més a prop dels i les joves i dels punts on la ingesta d'alcohol és massiva. Aprofitant la temporada alta de festivals de música al nostre territori instal·laran punts violeta on s'informarà i s'atendrà el públic dels esdeveniments en cas d'agressió sexual o violència masclista. 

Com ha destacat la directora general de la Dona, Maria Such, "l'objectiu és apropar els centres Dona 24 hores perquè coneguen els serveis que s'hi presten i les seues professionals". La campanya començarà demà al festival de les Arts de València. S'hi instal·larà una carpa de 17.00 a 23.00 hores, però està previst portar-la a tots els festivals que se celebren en les pròximes dates. De moment n'hi ha 10 confirmats. 

En la presentació de la iniciativa, el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha afegit que aquest tipus d'esdeveniments mouen un milió de persones i que cal vincular aquesta oferta als valors ètics, com ara la salut sexual o els drets de les dones.

També et pot interessar

stats