La Punta reivindica l'horta marítima de València

El veïnat de la pedania valenciana marxa al carrer per a protestat contra la ubicació de la zona d'activitats logístiques del port de València.

Centenars de persones desfilen per l'horta marítima de València.
Centenars de persones desfilen per l'horta marítima de València.

Centenars de persones han desfilat en ambient festiu i reivindicatiu des de l'edifici del rellotge del port de València fins al xalet de Bartual a la Punta. La marxa ha reivindicat l'horta marítima de València. La plataforma Horta és Futur reclama una alternativa per a evitar que la Punta allotge la zona d'activitats logístiques del port de València i alhora, defensa un model de ciutat que garantisca un corredor verd i la connexió entre el parc natural del Túria i el de l'Albufera. Amb música i bon ambient la marxa ha demanat que el pla urbanístic que ha d'aprovar-se a la Punta siga verd, com més verd millor, un pla que respecte el medi ambient i recupere aquest espai per a veïnes i veins d'aquesta zona marítima al sud de la ciutat de València.

La vulneració dels drets humans en la Punta

Aquesta setmana la Universitat de València ha presentat un informe a Amnistia Internacional sobre la vulneració dels drets humans en la Punta, pedania de València els habitants de la qual van ser objecte d'expropiacions i violents desallotjaments per a la construcció de la Zona d'Activitats Logístiques del Port de València (ZAL) en el pla que es va pòsar en marxa en 1994.

També et pot interessar

stats