El Punt Violeta de Vila-real registra vora una desena d'incidències

Més de 30 voluntàries tornaran al carrer aquest cap de setmana per a denunciar comportaments masclistes.

Cartell de la iniciativa Punt Violeta de Vila-real
Cartell de la iniciativa Punt Violeta de Vila-real

És la primera vegada que a Vila-real es posa en marxa un Punt Violeta durant les festes de Sant Pasqual per a protegir les dones de les agressions masclistes. Els festejos van començar el passat 11 de maig i ja han registrat vora una desena d'incidències, sobretot, agressions verbals entre joves.

Més de 30 voluntàries tornaran a eixir al carrer aquest cap de setmana per a donar suport a les dones que se senten agredides. Les rondes comencen a les 12 de la nit i duren fins a les 5 de la matinada. Passegen per parelles al recinte de la marxa i a les discomòbils. S'hi identifiquen perquè porten un braçalet morat i perquè estan vigilants davant d'una situació conflictiva entre un xic i una xica.

La fundadora del Punt Morat de Vila-real i agent d'Igualtat de l'ajuntament, Ana Claramonte, explica que intervenen una mitjana de dues vegades cada nit entre joves que tenen al voltant dels 20 anys, i ja ben entrada la matinada, quan els joves han consumit més alcohol.

En el Punt Violeta de Vila-real fan un balanç positiu d'aquesta primera experiència per les joves a les quals han ajudat i per la conscienciació ciutadana. Així i tot, reclamen més compromís de la població per a poder fer front a les agressions masclistes que es produeixen cada dia al carrer.

També et pot interessar

stats