El punt feble de la xicalla espanyola és el sobrepés i el millor indicador n'és la salut mental

El informe Report Card que des de fa 20 anys publica Unicef alerta de l'impacte negatiu de la Covid-19 sobre els més menuts.

El punt feble de la xicalla espanyola és el sobrepés i el millor indicador n'és la salut mental
El punt feble de la xicalla espanyola és el sobrepés i el millor indicador n'és la salut mental

Espanya ocupa el sisé lloc en un informe sobre el benestar de la infància elaborat per Unicef, que situa als Països Baixos, Dinamarca i Noruega com els millors llocs per als xiquets als països rics i que revela que el sobrepés és el punt feble dels menors espanyols i la salut mental, el seu millor indicador.

Unicef detalla, en una nova edició dels informes Report Card que l'ONG publica des de fa 20 anys, i que assenyalen que el suïcidi, la infelicitat, l'obesitat i la falta de destreses socials i acadèmiques s'han convertit en característiques massa comunes de la infància als països d'ingressos alts.

L'informe situa Espanya en el sisé lloc en benestar de la infància (sobre un total de 38 països), sumant les 3 variables de benestar mental, benestar físic i destreses, encara que també preocupen els efectes de la Covid-19. Espanya obté la pitjor dada en benestar físic, en el lloc 23, ja que un de cada tres xiquets i xiquetes a Espanya –el 34%– d'entre 5 i 19 anys té sobrepès o obesitat.

No obstant això, en salut mental, se situa en el tercer lloc, amb un 81,7% dels adolescents de 15 anys molt satisfets amb les seues vides, sis punts per damunt de la mitjana (75,7%). La taxa de suïcidi a Espanya és del 2,6% entre adolescents i joves d'entre 15 i 19 anys per cada 100.000 xiquets, de les més baixes d'Europa (la mitjana en l'informe se situa en el 6,5%).

Efecte negatiu del coronavirus

“Es demostra que ja abans de la pandèmia, als països més rics del món, la vida quotidiana de milions de xiquets i xiquetes estava molt allunyada del que podríem considerar una infància feliç. Espanya no és una excepció, i ací també preveiem que la situació empitjorarà degut a l'efecte del coronavirus i de les mesures de contenció”, ha explicat Javier Martos, director executiu de l'ONG.

També et pot interessar

stats