La pujada del rebut de la llum dispara la facturació de les empreses de plaques solars

Els consumidors han trobat en l’energia fotovoltaica un estalvi, amb una inversió que poden amortitzar en uns cinc anys 

Boom de les plaques solars a causa de la pujada del preu de la llum

Les empreses dedicades a la instal·lació de plaques solars han augmentat fins a un 100% la facturació en els últims 3 mesos. Moltes llars han trobat en l'energia fotovoltaica un aliat per a estalviar en la factura de la llum. 

L’increment el preu de la llum i els rècords de pujades ha provocat la necessitat de buscar alternatives energètiques. Una d'aquestes és la instal·lació de plaques solars, una opció cada vegada més demandada i una inversió que, segons les empreses del sector, es pot amortitzar en 4 o 5 anys.

Javier Valdés, director comercial de Quetzal, ha comprovat que el boca a boca dels clients satisfets funciona molt bé. També cal tindre en compte que encara que les plaques solars redueixen la factura elèctrica aquesta energia també té un cost. 

Els especialistes han recalcat la importància de fer un estudi de rendibilitat previ, abans de prendre una decisió, ja que cada habitatge té unes condicions diferents per a generar electricitat. Segons l'enginyer de projectes de Quetzal, Fernando Martínez, es important conéixer les necessitats de cada vivenda, el consum que té, les àrees d'ombra, entre altres.

Però si augmenta la demanda de aquest tipus d'energia és perquè els comptes ixen. És el cas d'Antonio José Rodríguez, un veí de Mutxamel, a l’Alacantí. Com ha explicat en À Punt, està molt satisfet. Ha fet una despesa inicial de vora 5.000 euros i espera recuperar la inversió d'ací a 5 anys. 

Els experts preveuen que el preu de la llum continue d'ací a cap d'any. I amb les plaques solars, a més d'estalviar diners, també contribuïm a la generació d'energia renovable.

També et pot interessar

stats