Puja el nombre d'usuaris de transport públic a la Comunitat Valenciana

A València i Alacant, FGV ha registrat un augment d'usuaris d'un 10% i d'un 9% respectivament pel que fa a l'any passat.

Puja el nombre d\'usuaris de transport públic a la Comunitat Valenciana
Puja el nombre d'usuaris de transport públic a la Comunitat Valenciana

El transport públic guanya adeptes a la Comunitat Valenciana. L'ús del metro i el tramvia augmenta, especialment a València i Alacant, on Ferrocarrils de la Generalitat ha registrat un augment d'usuaris d'un 10% i d'un 9% respectivament pel que fa a l'any passat. Més de cinc milions de viatgers van utilitzar al juliol el metro a la ciutat de València, un 10,20% més que en el mateix període de l'any passat. El TRAM d'Alacant, que acaba de celebrar els quinze anys de la posada en marxa, l’han utilitzat al juliol 1.124.112 d'usuaris, un 8,97% més que fa un any. Alacant és la primera ciutat de grandària mitjana al territori espanyol que recupera aquest sistema de transport elèctric d'alta capacitat, totalment integrat amb l'arquitectura urbana i sostenible. 

Certificació ambiental ISO 14001 en Metrovalencia i el TRAM d'Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha superat amb èxit les recents auditories externes realitzades per a la renovació de la seua certificació ambiental ISO 14001 en el servei de transport públic ferroviari que presta en el TRAM d'Alacant i Metrovalencia, la qual cosa li ha valgut el lliurament per part d’AENOR d'aquesta certificació. Aquestes auditories reconeixen “la labor duta a terme per l'empresa pública en el rigorós compliment de la normativa ambiental”, prevenció de la contaminació i millora contínua en l'àmbit del medi ambient.

En aquesta ocasió, a més de renovar la certificació ja existent, AENOR també ha verificat l'adaptació del sistema de gestió ambiental de FGV a la nova versió de la norma ISO 14001:2015. Aquesta norma sistematitza, de manera senzilla, els aspectes ambientals que es generen en cadascuna de les activitats que es desenvolupen en l'organització, a més de promoure la protecció ambiental i la prevenció de la contaminació des d'un punt de vista d'equilibri amb els aspectes socioeconòmics. Per al compliment d'aquesta norma es defineix un pla de gestió ambiental anual i uns indicadors per al seguiment i el control. 

També et pot interessar

stats