Puig: "La seguretat és el més important encara que les mesures puguen semblar exagerades"

Josep Maria Àngel demana als valencians i les valencianes que seguisquen les recomanacions de les fonts oficials.

Ximo Puig i Josep Maria Àngel, al Centre de Coordinació d'Emergències
Ximo Puig i Josep Maria Àngel, al Centre de Coordinació d'Emergències / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat “tranquil·litat i serenitat” als ciutadans i ha assegurat  que la seguretat és el més important, encara que les mesures puguen semblar exagerades, ja que afecten la quotidianitat”. Puig ha insistit  que estan disponibles tots els mecanismes “perquè no hi haja cap tipus de desfeta”.

Puig ha parlat als micròfons d’À Punt Mèdia per a oferir una valoració de la situació per la forta pluja, que afecta sobretot la Plana Alta, la Plana Baixa i el Baix Maestrat. El cap del Consell ha agraït a les persones “que estan dedicades a preservar la seguretat de les persones” i  ha mostrat l’estima a les “que s’han vist directament afectades”. 

D’aquesta manera, Puig ha valorat la resposta ciutadana que ha qualificat d’“extraordinària” i ha assegura que la resposta “ha sigut molt serena en uns moments molt complicats”. A més, ha demanat prudència als ciutadans, ja que segons el president de la Generalitat,

D’altra banda, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha assegurat que “la millor col·laboració és la ciutadana. Aconsellem als ciutadans fer cas de les recomanacions i no fer cas de les mentides que es difonen per les xarxes". 

Àngel ha indicat que “la pluja ha anat pujant cap al nord”. “Concretament, cap a la Plana Baixa, la Plana Alta i el Baix Maestrat on han caigut 170 litres per metre quadrat en una hora en alguns punts,” ha explicat.

En aquest sentit, Juan Carlos Fulgencio, delegat del govern a la Comunitat Valenciana, ha afirmat que el que més els preocupa és la situació a Benicarló, “per l'arrossegament de les rambles d'accés perquè poden ocasionar desbordaments”.

Fulgencio ha informat que “en aquests moments hi ha incidències en 30 vies secundàries, sobretot destaquen aquelles que travessen barrancs”. 

També et pot interessar

stats