Puig es reuneix amb Mas i Illueca per a preparar el debat de política general

El líder del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, assegura que el Botànic està "esgotat, dividit i no pot fer front als problemes", i espera que aquest siga l'últim debat del tripartit

Puig i Illueca durant la reunió d'aquest dissabte
Puig i Illueca durant la reunió d'aquest dissabte / Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha tingut una reunió de treball aquest divendres amb la vicepresidenta, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i portaveu del Consell, Aitana Mas, i una altra aquest dissabte amb el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca.

L'objectiu de les trobades ha sigut abordar les principals línies del debat de política general que s'iniciarà dimarts a les Corts. Així mateix, el president els ha traslladat l'esquema de la seua intervenció en la sessió parlamentària.

El cap del Consell ha detallat a la vicepresidenta i el vicepresident segon els principals objectius que fixarà en el seu discurs davant el parlament valencià, amb actuacions de caràcter urgent per a lluitar contra la inflació generada per la invasió militar d'Ucraïna i mantindre l'activitat econòmica. Un nou paquet de mesures per a ajudar les famílies arran de l'impacte de la pujada de preus i l'actualització tributària seran els eixos de l'acció que plantejarà Puig en el debat.

En la reunió també s'ha analitzat el marc de futur de la Comunitat Valenciana, que implica continuar en l'aposta de consolidar i ampliar la transformació econòmica i social del govern del Botànic. En les converses s'ha destacat la importància que, al mateix temps que s'ha d'atendre la resposta conjuntural a l'escenari generat per la inflació, el Consell avance en l'impuls de la revolució econòmica sostenible, la reindustrialització, la digitalització i, com a objectius prioritaris, la creació d'ocupació de qualitat i garantir l'accés a l'habitatge.

Per la seua part, la vicepresidenta s'ha interessat perquè el debat de política general es plantege des dels eixos marcats pel Consell en el seu seminari d'Alcoi. "El Botànic ha de mantindre el discurs d'un govern plural, centrat en el benestar de les majories i la defensa de la part més vulnerable de la nostra societat" ha dit. "Hem sigut, som i serem un govern capdavanter en matèria reformista" i una garantia "d'estabilitat pressupostària", una qüestió que ha sigut una "quimera fins i tot per a molts governs monocolor". Mas ha assegurat que "entrem en la fase de transició cap al tercer Botànic".

Pel que fa al vicepresident segon, Héctor Illueca, ha mostrat la seua preocupació per la repercussió en les famílies de l'encariment de les hipoteques i l'augment dels tipus d'interés. Illueca considera que les polítiques d'habitatge han de ser una prioritat perquè no es repetisquen els efectes de la crisi del 2008. També ha destacat la lleialtat institucional de les forces del Botànic i ha traslladat al president la necessitat d'afinar en la negociació pressupostària per a determinar amb precisió i encert les polítiques del Consell amb vista a als pròxims anys.

Mazón: el Botànic està "esgotat, dividit i no pot fer front als problemes"

El líder del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha explicat aquest dissabte en la seua visita al concurs d'allipebre de Catarroja què veu el govern valencià "esgotat i dividit", cosa que impedeix "que puga afrontar els problemes que ens afecten".

"El president només busca excuses i culpables", apunta Mazón, "i no és capaç de formar mesures unificades" amb el govern de "comunistes, nacionalistes i socialistes, que no defenen la seua terra". Amb açò, el popular espera que aquest siga l'últim debat del tripartit.

També et pot interessar

stats