Puig preveu que s’administren 351.000 vacunes la pròxima setmana

Segons el Consell, s’arribarà al final de la setmana amb tres milions de dosis inoculades

Cues en el centre de vacunació instal·lat a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València
Cues en el centre de vacunació instal·lat a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València / Twitter: @GVADrPeset
30 de maig 2021 - 11:17

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que durant la pròxima setmana s'inocularan 351.000 vacunes, una xifra que marcaria un rècord des que es va iniciar el procés de vacunació a finals de desembre de l’any passat. 

El president ha insistit que juny és el mes clau per a la vacunació de cara a aconseguir com més prompte millor un grau d'immunitat entre els valencians i valencianes que permeta afrontar la recuperació econòmica amb seguretat. Així, la previsió és arribar a finals de setmana amb tres milions de dosis administrades a la Comunitat Valenciana. 

La major remesa de vacunes que arribaran a partir de dilluns són de Pzifer, concretament 124.000, que s’inocularan als col·lectius de 66 anys o més que estaven pendents de la segona dosi. També s'administraran 160.000 primeres dosis d'aquesta vacuna a persones entre 50 i 59 anys.

Del fàrmac de Moderna s’administraran 16.000 primeres dosis a persones de 50 a 59 anys i altres 2.500 dosis a persones d'alt risc.

35.000 dosis de Jansen s’injectaran a persones d’entre 50 i 59 anys i, finalment, s’inocularan les 10.000 primeres dosis d’AstraZeneca a persones d’entre 60 i 66 anys. 

La resta fins a les 351.000 vacunes s'administraran a més d'una dotzena de col·lectius en quantitats més menudes. 

Extremar la prudència

El president de la Generalitat ha fet una crida a la ciutadania perquè no relaxe la prudència i el compliment de les normes de protecció.  “Cal ser conscients que encara seguim en pandèmia i que les últimes mesures que permeten major mobilitat poden propiciar un augment de contagis”, ha assenyalat Puig.

“No podem fer passos enrere perquè seria molt negatiu, i si volem arribar a les portes de l'estiu amb la situació que tenim cal continuar combinant la vacunació amb la prevenció”, ha insistit el cap del Consell. 

També et pot interessar

stats