Puig: "El gran objectiu ara és trobar la dona que continua sepultada"

El cap del Consell visita la zona sinistrada i es reuneix amb altres responsables polítics per a coordinar les tasques

Puig, aquest dijous, al lloc on s'ha enfosant l'edifici a Peníscola
Puig, aquest dijous, al lloc on s'ha afonat l'edifici a Peníscola / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat aquest dijous durant la visita a l'edifici que s'ha assolat a Peníscola que els treballs de recerca de la dona desapareguda han canviat de zona perquè s'ha arribat al punt on es buscava i no ha aparegut. També ha explicat que estan esperant una grua que ajudarà a retirar enderrocs i a arribar fins a la dona. Sobre els veïns reallotjats, Puig ha valorat la col·laboració general i ha anticipat que seran els tècnics els que marcaran el destí dels edificis contigus. "L'itinerari està clar. Primer, intentar trobar la dona que continua sepultada. És el gran objectiu. A partir d'aquest moment, caldrà analitzar l'estructura dels edificis abans de prendre qualsevol decisió", ha remarcat.

Puig ha mantingut una reunió abans de visitar la zona afectada amb l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, amb la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i amb la resta d'autoritats que s'han acostat fins al lloc dels fets. El president ha agraït el treball de les forces i cossos de seguretat en els treballs de rescat.

També al lloc dels fets ha parlat l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, que ha explicat les tasques especials de rescat que es fan a l'edifici que s'ha assolat. "Un treball difícil per la situació de l'edifici", ha manifestat. Martínez ha valorat el rescat amb vida d'un dels desapareguts i ha remarcat que ara l'actuació de les forces de seguretat està centrada a rescatar les persones que estaven dins de l'edifici quan es va assolar, i que ja hi haurà temps d'aclarir-ne les causes. L'alcalde ha remarcat que no consta que hi haja més persones atrapades que les tres sobre les quals s'ha informat. També ha assegurat que la persona rescatada amb vida està estable, i que va facilitar la informació sobre el lloc on estaven la resta de persones afectades per aquest succés. L'edifici és de principis dels anys 90 i no tenia cap problema, segons ha detallat.

Per la seua banda, la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, també des del lloc dels fets, ha agraït l'esforç del personal d'emergència que ha treballat durant tota la nit. La zona és inestable, i per això no s'hi està usant maquinària pesada, han ampliat des de la delegació del govern. Calero ha deixat clar que posaran tots els mitjans necessaris per a aclarir què ha passat. "Hi ha molts efectius, i si en fan falta més, en posarem més", ha remarcat.

També et pot interessar

stats