Puig descarta un augment del pressupost per a À Punt en 2019

La directora de la corporació, Empar Marco, va demanar aquest dimarts a les Corts disposar d'un pressupost d'uns 70 milions d'euros.

Aquesta setmana el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha aprovat l'avantprojecte de pressupostos per a 2019
Aquesta setmana el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha aprovat l'avantprojecte de pressupostos per a 2019

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat aquest diumenge que el pressupost del pròxim any augmente la partida per a À Punt i ha assenyalat que "en aquests moments, el que s'ha de fer és gestionar adequadament els recursos existents".

Així s'ha expressat el president en declaracions oferides a la Cadena SER, fent referència a la compareixença en les Corts de la directora general de la radiotelevisió pública valenciana, Empar Marco, que aquest dimarts va demanar disposar d'un pressupost d'uns "69 o 70 milions" d'euros, enfront dels 55 de què disposa en l'actualitat.

Durant la compareixença, Marco va afirmar que no busca "sobredimensionar" la plantilla, sinó dinamitzar el sector audiovisual, poder fer més produccions i tindre "més qualitat".

Aprovació de l'avantprojecte

Aquesta setmana el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha aprovat l'avantprojecte de pressupostos per a 2019 amb un increment que arriba fins als 69 milions d'euros. No obstant això, Puig ha contestat que cadascú en l'administració "ha de ser responsable dels recursos que té", i ha apel·lat a la millora de l'eficiència per a  "fer la millor radiotelevisió pública possible" amb els mateixos recursos.

Durant l'entrevista, el cap del Consell ha prioritzat altres àrees que "necessiten més recursos" com per exemple la innovació, les universitats i els serveis socials, i ha apuntat que el compromís d'aquest govern se centra a "reconstruir el servei de radiotelevisió pública". "S'està fent des de l'autonomia i la màxima independència, però el marc pressupostari el fixa el govern", ha ratificat.

També et pot interessar

stats