Puig no descarta aplicar noves restriccions si augmenta la pressió hospitalària

Ha demanat prudència a la gent jove i ha deixat en l’aire la possible celebració de les Falles

Ximo Puig en declaracions a À Punt Notícies
Ximo Puig, en declaracions a À Punt NTC / À Punt NTC
03 de juliol 2021 - 13:16

No es descarten noves restriccions a la Comunitat Valenciana si augmenta l’impacte de la Covid-19 als hospitals. Així de contundent s’ha mostrat aquest dissabte Ximo Puig enfront de les noves xifres de contagi al territori, que ja arriba als 1.600 nous contagiats de Covid-19. Els ingressos hospitalaris han augmentat un 50% en una setmana, amb 174 persones ingressades, 19 d'elles a l'UCI.

El govern valencià analitzarà "dia a dia" l'evolució de la pandèmia de coronavirus per a decidir respecte a possibles noves restriccions, “però si en l'àmbit hospitalari es produeix major impacte, necessàriament caldrà prendre decisions", ha assenyalat Puig a À Punt NTC durant el Comité Federal del PSOE. 

El cap del Consell s’ha dirigit als joves per demanar-los prudència per l’augment de la incidència dels últims dies. "Que ningú es pense que l'hem superada. És cert que ara afecta els joves i que té menys incidència o estrés hospitalari, però hi ha persones joves que entren en hospitals i moltes altres persones que poden ser infectades d'altres trams de població", ha alertat.

Encara que no pretén "estigmatitzar els joves en cap cas", Puig ha recordat que "són ells els que més risc tenen, perquè no estan vacunats". Respecte a la celebració de les Falles al setembre, ha assegurat que el que és prioritari és la salut i les festes vindran quan estiga garantida”.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha lamentat en Twitter que "les dades dels últims dies han trencat l'esforç de la societat valenciana de lluitar contra la pandèmia". 

També et pot interessar