Puig demana "màxima prudència" per l'estabilització de l'onada de contagis

El president reconeix que gener ha sigut un mes "molt complicat", però ha remarcat que fa un any "s'havien administrat 100.000 vacunes i hui més de deu milions"

Puig en la seua visita a l'Hospital de Requena
Puig, en la seua visita a l'Hospital de Requena / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat aquest dilluns per seguir amb l'estratègia d'accelerar les terceres dosis i mantindre la "responsabilitat" ciutadana per a superar la sisena onada.

"Encara que estiguem ja en un moment d'estabilització, és cert que hem de ser capaços de mantindre la màxima prudència i continuar accelerant tot el procés de vacunació", ha declarat després d'una visita a l'Hospital de Requena.

Puig ha reconegut que gener ha sigut un mes "molt complicat" en matèria de contagis, però ha remarcat que "tal dia com hui, el 2021 s'havien administrat 100.000 vacunes, i hui, més de deu milions".

Un 65% menys d'hospitalitzacions

En aquesta línia, ha ressaltat que la vacunació ha contribuït al fet que les hospitalitzacions hagen baixat un 65% en un any, i tant els ingressos en UCI com les defuncions per covid, un 80%.

Això demostra, al seu judici, que la situació és molt diferent i que la vacunació és el gran actiu per a la superació de la pandèmia, encara que ha recordat que els contagis s'han multiplicat per tres en la sisena onada i que "qualsevol mort és un problema".

Accelerar la vacunació

"Les xifres ja no són comparables, en qualsevol cas, estem encara enmig de la pandèmia", ha constatat, per a ressaltar la posada en marxa aquest dilluns dels dos grans punts de vacunació massiva a la Ciutat de les Arts i les Ciències i a l'hospital de campanya d'Alacant que se sumen a 30 punts més.

Es tracta, ha insistit, de continuar accelerant l'administració de les terceres dosis per a "blindar al màxim a la ciutadania", encara que ha recordat que la variant òmicron és molt contagiosa i que la vacunació no dona una "seguretat absoluta".

També et pot interessar

stats