Puig confirma 200 sol·licituds per danys pels incendis de Begís i la Vall d'Ebo

Aitana Mas ha explicat que amb aquestes sol·licituds l'esborrany ja està perfilat, amb l'objectiu que abans que acabe setembre es puga enviar al govern espanyol

Ximo Puig aquest divendres a la Vall d'Ebo
Ximo Puig, aquest divendres a la Vall d'Ebo / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat aquest divendres que s'han atés al voltant de 200 sol·licituds i consultes en relació amb els danys patits pels incendis de la Vall d'Ebo i Begís en les dues oficines d'atenció a afectats.

Puig ha afirmat que aquestes oficines "tracten de facilitar al màxim la resposta de la Generalitat tant als ajuntaments com a les persones afectades", amb l'objectiu de "tornar a la normalitat tan prompte com siga possible i rellançar les dues comarques".

Ha exposat que hi ha 22 expedients tramitant-se, més de 80 consultes fetes i fins a 200 expedients en funcionament que "han d'anar avançant per a donar una resposta" i enviar un informe al govern espanyol.

La Generalitat treballa per a "agilitzar" la reposició agrària i les infraestructures danyades pels dos incendis i a través d'aquest servei es fa el peritatge, es dona suport als ajuntaments i s'intenta "reduir la burocràcia", ha dit Puig.

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha explicat que amb aquestes 200 sol·licituds, l'esborrany ja està perfilat, amb l'objectiu que abans que acabe setembre es puga enviar al govern espanyol, que va declarar com a zones catastròfiques els municipis danyats pels incendis de la Vall d'Ebo i Begís.

També et pot interessar

stats