Puig es compromet amb les universitats a constituir la comissió del finançament al gener o febrer

La rectora de l’UJI diu que reben una subvenció segons criteris de 2010, però que les institucions han "canviat moltíssim".

El president de la Generalitat amb els rectors de les universitats públiques valencianes
El president de la Generalitat amb els rectors de les universitats públiques valencianes / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha compromés amb els rectors de les cinc universitats públiques valencianes a la constitució "al més prompte possible", si pot ser a finals de gener o a principis de febrer, de la comissió d'experts que abordarà el finançament. Així ho ha explicat la presidenta de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes, Eva Alcón, després de la reunió que han mantingut els rectors amb el president al Palau de la Generalitat.

Alcón ha explicat que han abordat el finançament de les universitats, i que actualment reben "una subvenció segons criteris que es van establir en 2010", però que des de llavors les institucions han "canviat moltíssim".

Per això, han posat de manifest "la urgència" de convocar aquesta comissió d'experts que ha d'analitzar la situació i establir la via a seguir, i han aconseguit "el compromís i la voluntat política" de Puig de constituir-la al més prompte possible.

La comissió començarà analitzant l'escenari actual, quins recursos es destinen a les universitats públiques i la seua distribució en funció de les característiques de cadascuna d'elles.

Conveni col·lectiu per al personal laboral

D'altra banda, els rectors han abordat amb Puig la necessitat de seguir avant amb el conveni col·lectiu per al personal laboral, després del preacord signat. L'autorització ha d'arribar mitjançant la llei d'acompanyament als futurs pressupostos generals de l'Estat. Alcón ha destacat el compromís per a sol·licitar al govern central que permeta, per aquesta via, fer efectiva la signatura del nou conveni.

També et pot interessar

stats