Puig sobre la cavalcada de València: "Les institucions han de donar exemple"

El president de la Generalitat ha fet referència a l'elevada concentració de persones en la rebuda dels Reis d'Orient a l'ajuntament.

Aglomeracions durant la recepció dels Reis d'Orient a València, aquest dimarts
Aglomeracions durant la recepció dels Reis d'Orient a València, aquest dimarts

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat en una entrevista a Antena 3 que les institucions han de "donar exemple" en la lluita contra la pandèmia en referir-se a la polèmica suscitada per la cavalcada dels Reis d'Orient organitzada per l'Ajuntament de València el passat dia 5 de gener en moments de restriccions de mobilitat per la pandèmia.

Els actes han provocat un enfrontament entre els grups del govern local i autonòmic (Compromís i PSPV-PSOE), mentre que l'oposició ha demanat la dimissió del regidor de Festes, Carlos Galiana, de Compromís, i ha exigit responsabilitats a l'alcalde (Compromis) i a la Conselleria de Sanitat (PSPV).

"En la Comunitat estaven absolutament desaconsellades totes les cavalcades i en la immensa majoria dels municipis no es van produir", ha dit el socialista Ximo Puig, que ha afegit que la cavalcada de la ciutat de València, "vist el resultat", no s'hauria d'haver organitzat.

Ha destacat també que "no podem estar en aquest espai de discussió permanent i confrontació estèril. Les administracions hem de col·laborar en una causa comuna i els ciutadans també, des de la corresponsabilitat de tots. És evident que cal ser més prudents que mai, i per això hem pres resolucions que són molt dures, que tenen conseqüències per a l'economia i que tenen conseqüències per als ciutadans. I les institucions hem de donar exemple en tot moment".

També et pot interessar

stats