Puig avança una reversió “unilateral” de Marina Salud si no hi ha acord

El president de la Generalitat ha subratllat que mantindran oberta la via del diàleg fins última hora.

Puig avança una reversió “unilateral” de Marina Salud si no hi ha acord
Puig avança una reversió “unilateral” de Marina Salud si no hi ha acord

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que si la Generalitat no arriba a un acord amb l’empresa concessionària Marina Salud, es prendrà una decisió “unilateral” de revertir el departament a la gestió pública, tot i que ha insistit que intentaran “esgotar” la via del diàleg.

Puig ja va anunciar dissabte la seua intenció de començar la reversió de l’Hospital de Dénia si les concessionàries “continuen sense situar-se en un espai de racionalitat econòmica”. Així mateix, ha subratllat que es tracta “d’una decisió presa des de ja fa temps per exigència social, per l’auditoria ciutadana i per la posició dels ajuntaments”.

Per a aconseguir-ho, Puig ha defensat la via del diàleg, que manté la Conselleria de Sanitat amb les empreses que gestionen el departament. Puig ha garantit que “si finalment hi ha unes exigències econòmiques exacerbades que no siguen raonables, la Generalitat defensarà sempre l’interés general dels valencians”. 

Precisament hui es compleix un any de la reversió de l’Hospital de la Ribera, a Alzira, i Puig ha aprofitat per a afirmar que “la via de la privatització sanitària no va ser mai una bona idea” ja que es tracta d’un servei públic fonamental. El president ha remarcat que el cas de Ribera Salud és diferent perquè el seu pas a la gestió pública es va fer efectiu una vegada finalitzada la concessió i en el cas de la Marina l’objectiu és rescindir-ne el contracte. 

També et pot interessar

stats