Puig assegura que no és moment per a flexibilitzar les restriccions

Aquesta setmana arribaran a la Comunitat Valenciana 60.000 noves dosis de la vacuna.

Puig assegura que no és moment per a flexibilitzar les restriccions
Puig assegura que no és moment per a flexibilitzar les restriccions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest diumenge que, a causa de l'actual pressió hospitalària, la Comunitat Valenciana no està "en disposició de flexibilitzar les restriccions"

El cap del Consell ha comunicat que, tot i la millora, "no és un bon moment" per a relaxar les mesures contra el coronavirus i ha marcat com a prioritat consolidar la tendència descendent del nombre de contagis. "Després s'haurà d'analitzar la possibilitat de modificar les restriccions", ha assegurat.

El president i secretari general del PSPV-PSOE ha fet aquestes declaracions abans de presidir, de manera telemàtica, la Comissió Executiva Nacional (CEN) del seu partit. També ha emfasitzat que "ara més que mai" és el moment de persistir en la lluita contra la pandèmia i ha remarcat que "algunes festes i actes incívics" són preocupants.

60.000 noves dosis

Pel que fa a la vacunació, Puig ha anunciat que la segona setmana de febrer arribaran més de 60.000 dosis de diverses farmacèutiques i que l'objectiu del Consell és acabar de vacunar el personal de les residències, els sanitaris i les persones de risc "cap a mitjans de mes".

"No s'iniciarà la vacunació massiva perquè encara no hi tenim les vacunes suficients", ha afirmat el cap del Consell, qui ha argumentat que s'ha d'estudiar la logística necessària perquè cada vial arribe en condicions òptimes.

El president ha matisat que la limitació de les vacunes d'AstraZeneca a persones menors de 55 anys no suposarà cap problema, ja que entre els grups de professionals que cal vacunar hi ha molta gent menor d'aquesta edat.

Disminució del 50% en la mobilitat

Quant al balanç del segon cap de setmana de tancament perimetral de les grans ciutats, el president ha assegurat que, tot i que no hi ha dades definitives, "en termes generals la mobilitat baixa més del 50%", una dada que fa palesa la responsabilitat de la ciutadania.

També et pot interessar

stats