Puig anuncia 668 milions per millorar la freqüència del metro i el tram a València, Alacant i Castelló

Inaugurada la Línia 10 de Metrovalencia, que connectarà el centre de València amb Nazaret en 16 minuts

Inauguració de la nova línia de metro a València
Inauguració de la nova línia de metro a València / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat durant la inauguració de la Línia 10 de Metrovalència tres plans per millorar freqüències en les línies de metro i de tramvia de València, Alacant i Castelló. Plans que suposaran una inversió de 235 milions d'euros a Metrovalència, de 316 a la Xarxa de Mobilitat d'Alacant i Elx i de 117 milions d'euros a Castelló. En total, 668 milions d'euros. Puig ha anunciat aquestes inversions en un context de necessitat d'un canvi de mobilitat. "La revolució sostenible no té marxa arrere", ha emfatitzat el president, qui ha remarcat que és l'hora "de la nova mobilitat".

La nova Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalència ja està inaugurada. La línia, molt demanada pel veïnat i turistes, connectarà el centre de València amb el barri marítim de Natzaret. Cinc quilòmetres, una ruta de 16 minuts de durada, tres estacions soterrànies i cinc a la superfície són algunes de les dades d'un projecte "adormit durant anys per la falta de voluntat política", ha resumit l'actual alcalde de València, Joan Ribó durant la inauguració. Ribó ha dit que ara cal connectar Nazaret amb el Cabanyal i la Marina de València.

Durant la seua intervenció, Puig ha remarcat la fita història de tornar a la ciutat una línia que es va inaugurar inicialment al 1912. També ha remarcat el mural de Paco Roca, que ret homenatge a la la figura d'Amado Granell, el militar valencià que participà en l'alliberament de París durant la Segona Guerra Mundial.

Puig ha recordat que el 1988, en l'etapa de Joan Lerma en la presidència de la Generalitat, entrava en funcionament la primera línia de metro de València i en 1994 la Generalitat, on governava el PSPV-PSOE, també convertia València en "la primera ciutat espanyola que reimplantava el tramvia en la línia 4".

També et pot interessar

stats