Puig anuncia que el 6% de la població valenciana estarà vacunada a finals de març

El president ha informat que el 99% de les dosis de la vacuna que han arribat ja s’han administrat.

El president Ximo Puig reunit amb veus expertes de la comissió tècnica de vacunació
El president Ximo Puig reunit amb veus expertes de la comissió tècnica de vacunació / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte que el dia 31 de març ja s’haurà vacunat contra la Covid-19 el 6% de la població valenciana, un total de 302.698 persones. El cap del Consell també ha informat que el 99% de les dosis que s’han rebut fins ara ja han estat administrades.

Per a garantir aquest nombre d’immunitzacions, faran falta un total de 605.396 dosis, i ara per ara, Puig ha comunicat que 736.320 n'estan garantides. Del 27 de desembre al 5 de febrer, a la Comunitat Valenciana han arribat 186.300 dosis, 179.200 de Pfizer i 7.100 de Moderna.

A aquesta xifra cal sumar 559.020 dosis ja garantides, que arribaran al territori a partir del 8 de febrer i fins al 31 de març. 329.940 dosis seran de la vacuna de Pfizer i 40.000 de Moderna. Pel que fa a les d'AstraZeneca, es preveu que s'entreguen 189.080 dosis abans del 5 de març.

La comissió de salut pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va decidir aquest divendres que les vacunes d’AstraZeneca només s’administraran a persones entre 18 i 55 anys. Una decisió que podria modificar els plans actuals de vacunació a les comunitats autònomes.

Així doncs, el president ha avançat que “a partir d’abril” i si les farmacèutiques “compleixen” es donaran les condicions per a “plantejar la vacunació massiva”.

Puig ha comunicat aquestes dades després de reunir-se, juntament amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló i la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, amb veus expertes de la comissió tècnica de vacunació per a abordar les darreres novetats sobre l’arribada de vacunes, les decisions de la comissió de salut pública i com incorporar-les al pla de vacunació actual.

Amb l’arribada de noves dosis, el Consell obri la porta a usar espais com poliesportius per a la vacunació massiva a partir de març. Si es fa així, Sanitat Universal planteja que les mútues i els serveis de prevenció de les empreses també hi puguen vacunar la població, amb l'objectiu d'alleugerir el treball al personal sanitari. Puig ha avançat que “s’utilitzaran tots aquells espais que siguen adequats” quan es tinga la “capacitat de fer una vacunació massiva”, una vegada se supere “el problema de l’escassetat” de dosis.

A més, les veus expertes que assessoren la Generalitat han recomanat que es coordinen els recursos dels centres de salut i els centres socials i s'estudia la possibilitat d'utilitzar ambulàncies per a transportar més ràpidament les vacunes.

Hui dia el primer grup de població prioritzat en la fase 1 ja està pràcticament vacunat. En les pròximes setmanes comença la vacunació de les vora 40.000 persones grans dependents que viuen en sa casa. Fins ara s'han administrat vora 174.000 vacunes i l'objectiu del Consell és tindre 300.000 persones vacunades a finals de març.

La Comissió de Sanitat també va aprovar dijous que les primeres dosis d’aquesta vacuna que arriben a Espanya, que rebrà 1,8 milions de dosis aquest mes de febrer, vagen destinades als professionals sanitaris i sociosanitaris en actiu no inclosos en els grups 2 i 3.

Espanya rebrà almenys 6.707.185 vacunes fins al març. Al febrer es rebran 1.779.570 dosis de la vacuna BioNTech Pfizer i al març, 2.705.040 més. I Moderna lliurararà 412.000 dosis al febrer. A aquestes vacunes s’afegiran l’entrega d’AstraZeneca d'1.810.575 dosis durant el mes de febrer i comencen a arribar a partir d'aquest dissabte.

També et pot interessar

stats