"Pugem amb tu": El parc natural del Penyagolosa s'adapta per a rebre persones amb diversitat funcional

Un servei de cadires adaptades possibilita l’accés al paratge i està destinat tant a particulars com a excursions educatives

Accessibilitat al Penyagolosa / À Punt NTC
13 de maig 2021 - 18:35

Les persones amb mobilitat reduïda poden gaudir còmodament del parc natural del Penyagolosa gràcies a l’arribada d’unes cadires adaptades que possibiliten l’accés al paratge, un servei gratuït destinat tant a particulars com a excursions educatives que ofereix a tothom l’oportunitat d’endinsar-se en la natura i visitar el parc d’una forma adaptada a les necessitats de cadascú.

Maica Barceira i Mari Paz Hurtado, veïnes de València, han sigut les primeres que han fet ús d’aquest servei mitjançant les Joëlette, unes cadires tot terreny amb una sola roda que permeten a les persones amb diversitat funcional practicar activitats de senderisme acompanyades de voluntaris que, com si foren xerpes, ajuden l’excursionista durant la seua visita adaptada pel parc.

No obstant això, el servei d’accessibilitat i atenció a la diversitat que s’ofereix ara a Penyagolosa és itinerant i es preveu que estiga present en diferents paratges naturals de la Comunitat Valenciana a curt termini, a més de la compra de més cadires per tal d’ampliar l’oferta. "Pugem amb tu", iniciativa que fa possible aquesta activitat, ja planeja la pròxima parada del viatge de les Joëlette al parc natural de la Serra Gelada. El servei està disponible per a tothom al lloc web de la Conselleria.

També et pot interessar

stats