La publicitat i les pantalles guanyen la partida a l'escola en matèria d'igualtat

Elena Simón, mestra i experta en coeducació, explica a ‘À Punt NTC’ que el sistema actual no compleix amb els valors de l'educació en igualtat.

VÍDEO | La publicitat i les pantalles guanyen la partida a l\'escola en matèria d\'igualtat

Una assignatura pendent en el sistema educatiu és la coeducació, l'educació en igualtat per als nostres xiquets i xiquetes. 

Elena Simón, mestra i experta en coeducació, ha explicat a À Punt NTC que actualment el sistema educatiu espanyol no compleix amb els valors propis de la coeducació. Encara que es poden trobar experiències aïllades en algunes escoles i instituts de secundària, la docent explica que no es pot garantir "que l'alumnat que passa pel sistema obligatori d'ensenyament tinga coneixements sobre la igualtat, com a objectiu educatiu de primer orde".

Respecte a l'augment del sexisme entre la joventut, Simón apunta a la publicitat com un factor important, però també responsabilitza el sistema educatiu: "Com que l'escola no ha fet quasi res, ens han guanyat la partida la publicitat i les pantalles". També, alerta de l'augment de la visualització de pornografia dels xiquets i xiquetes a partir dels 10 anys. Segons l'experta, "l'escola ha de fer de contrapés" davant d'aquestes actituds sexistes entre els joves. 

A més, Simón exposa que canviar el llenguatge dins de les aules és una altra qüestió pendent, es tracta d'un llenguatge masculí, que "influencia les xiquetes a l'hora de triar els estudis superiors".

També et pot interessar

stats