El PSPV vota amb el PP, Cs i Vox per a impedir la paralització de la V-21

La iniciativa pretenia revertir les expropiacions i restituir els béns personals i ambientals que s’hagen vist afectats per aquesta actuació.

Debat aquest matí a les Corts
Debat aquest matí a les Corts / À Punt NTC

Les Corts Valencianes han rebutjat aquest dimarts, amb els vots del PSPV, el PP, Ciutadans i Vox, una iniciativa conjunta de Compromís i Unides Podem que proposava demanar al govern d’Espanya “la paralització immediata de les obres d’ampliació de la V-21. La iniciativa pretén revertir les expropiacions i restituir tots els béns personals i ambientals que s’hagen vist afectats per aquesta actuació.

“Volem donar l’oportunitat al PSOE que explique per què vol continuar una infraestructura obsoleta que atempta contra un element identitari com és l’horta”, ha explicat als micròfons d’À Punt la diputada d’Unides Podem Beatriz Gascó, que ha afegit que la V-21 atempta contra la llei de l’horta i que “encara no és tard per a aturar les obres”. La proposta també demana obrir un diàleg amb les administracions, organitzacions de la societat civil i veïns afectats per a determinar les prioritats de mobilitat i consensuar un pla que beneficie el conjunt de la societat valenciana. “Hi ha una part de la ciutadania que està mostrant el seu desacord amb l’obra i reclama a crits un debat sobre el model de ciutat que volem”, ha apuntat Gascó.

Des del PSPV han reconegut que l’obra es podria haver fet millor, però han atribuït l’“escassa maniobra” de què disposava el govern en trobar-se el projecte ja adjudicat. El portaveu socialista, Manolo Mata, ja va avançar que pretenen votar en contra perquè aquesta és una obra “licitada des de fa molt temps”. Així mateix, va recordar que ja va patir modificacions en 2018 a partir de la intervenció de la Generalitat i de l’Ajuntament de València, que van permetre rebaixar l’afectació de les obres al terreny i la implantació d’un carril per a vehicles d’alta ocupació. La diputada de Compromís Graciela Noemí Ferrer, per la seua banda, ha recordat que les obres afecten una zona de denominació d’origen on es cultiva la xufa. “Ja el 2017 proposàrem modificar el projecte diversificant l’entrada i evitar un efecte crida amb més trànsit a l’avinguda de Catalunya”, ha manifestat Ferrer.

El PP ha urgit a acabar com més prompte millor aquesta obra “per a evitar accidents”, mentre que des de Ciutadans defensen la legalitat de les actuacions i des de Vox consideren que l’ampliació de l’accés a València “és vital i prioritària”.

També et pot interessar

stats