El PSPV insta a elaborar un mapa amb els punts negres de la inseguretat femenina

La portaveu socialista d’Igualtat a les Corts aposta per la incorporació d’un urbanisme amb perspectiva de gènere.

El PSPV insta a elaborar un mapa amb els punts negres de la inseguretat femenina
El PSPV insta a elaborar un mapa amb els punts negres de la inseguretat femenina

“Les dones tenen dret a ocupar l’espai públic de manera segura igual que els homes”, ha assenyalat Rosa Peris, portaveu d’Igualtat del Grup Socialista a les Corts, que ha registrat una proposició no de llei perquè, en coordinació amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana, s’elabore un mapa de ciutats segures. Es tracta de detectar els punts negres de la inseguretat femenina i donar-los solució amb més il·luminació, augmentar la presència policial i altres tipus de mesures que milloren la seguretat per a les dones. Peris ha apostat per la incorporació d'un urbanisme amb perspectiva de gènere des dels mateixos ajuntaments per a augmentar la seguretat de les dones. 

Peris ha advertit que, tal com revela un informe de la fiscalia, s’ha produït un increment d’un 23% de les denúncies, les agressions a menors de 16 anys i les violacions en grup. “Cal impulsar iniciatives que eviten aquesta situació d’inseguretat per a les dones, ja que la nostra comunitat és la quarta on es produeixen més delictes contra la llibertat sexual”, ha assenyalat la diputada.

Un informe que oferisca un diagnòstic complet

A més d’aquest mapa, la iniciativa presentada pel Grup Socialista també recull l’elaboració d’un informe exhaustiu sobre els delictes contra la llibertat i la identitat sexual a la Comunitat Valenciana. L’objectiu és que incloga un estudi descriptiu de la situació, un perfil de les víctimes i els agressors, així com dels espais on s’han comés els delictes. “És necessari disposar d’un bon diagnòstic que òbriga el debat polític i que aprofundisca per a donar a conéixer què passa a la nostra comunitat, on passa, qui són, quants són els perfils, edats, llocs, etc.”

També et pot interessar

stats