El PSPV, contra el front comú per a acabar amb el Tajo-Segura promogut pels socialistes de Castella-la Manxa

El síndic Manolo Mata avisa que no dubtaran a enfrontar-se als companys del partit si són contraris al transvasament.

El síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata
El síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata / À Punt

L'aigua torna al centre del debat polític. El PSOE de Castella-la Manxa ha demanat aquest dimarts al president del PP, Pablo Casado, i al president de Múrcia, Fernando López Miras, fer un front comú per a acabar amb el transvasament Tajo-Segura, una proposta que ha molestat molt els socialistes valencians.

La polèmica començava aquest matí, quan el diputat socialista a les Corts de Castella-la Manxa Francisco Pérez Torrecilla ha anunciat que la formació remetrà una carta al PP nacional i al de Múrcia perquè se sumen a la petició per a posar fi al transvasament d'aigua del riu Tajo al Segura. Al mateix temps, els socialistes manxecs es qüestionen si el president del PP l'autonomia, Paco Núñez, s'afegiria a la proposta o continuarà sent un “obstacle”.

El diputat socialista justifica la petició perquè els embassaments d'Entrepeñas i Buendía han perdut quasi 20 hectòmetres cúbics en l'última setmana i perquè els pantans del Segura emmagatzemen 250 hectòmetres de transvasaments anteriors sense utilitzar. Des de la Comunitat Valenciana no s'han fet esperar les reaccions.

El síndic dels socialistes valencians a les Corts, Manolo Mata, ha assegurat que ni la Generalitat ni el PSPV faran un pas arrere en la defensa del transvasament i ha dit que utilitzaran “totes les mesures” a l'abast, tant judicials com polítiques i mediàtiques, per a continuar defenent “l'aigua que necessita” la Comunitat Valenciana. Mata ha avisat que no dubtaran a enfrontar-se als companys del partit si són contraris al transvasament.

Des de la Diputació d'Alacant, la diputada popular Ana Serna ha demanat el president Ximo Puig que defense el transvasament Tajo-Segura davant dels atacs dels socialistes manxecs.

També et pot interessar

stats