"Disminuïts físics, sensorials i psíquics". La Constitució espanyola continua emprant un llenguatge discriminatori

En el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, PSOE i PP demanen reformar l'article 49 de la Carta Magna

Batucada a Alacant per a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
Batucada a Alacant per a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat / À Punt NTC

L'article 49 de la Constitució espanyola estableix que "els poders públics realitzaran una política de previsió, tractament, rehabilitació i integració dels disminuïts físics, sensorials i psíquics, als quals prestaran l'atenció especialitzada que requerisquen i els empararan especialment per al gaudi dels drets que aquest Títol atorga a tots els ciutadans". I hui, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, els líders dels dos grans partits polítics han coincidit en una necessitat imperiosa: la de reformar aquest article de la Carta Magna i desterrar, per fi, un llenguatge que fins ara ha sigut discriminatori per a les persones amb diversitat funcional.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una crida aquest diumenge per a "bandejar" la discriminació de la Constitució espanyola i reformar l'article 49 de la Carta Magna, i així "impulsar una Espanya millor i més justa".

"Faig una crida expressa a totes les forces parlamentàries perquè aquesta siga la Legislatura en la qual reformem l'article 49 de la Constitució", ha assenyalat Sánchez en un missatge publicat en X en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

En la mateixa línia s'ha mostrat el PP, que en un manifest ha assegurat que és urgent "abordar la reforma de l'article 49 de la nostra Constitució, que continua recollint un llenguatge superat i anacrònic, per a adaptar-lo a la realitat actual i reconéixer a les persones amb discapacitat com es mereixen en la nostra Carta Magna".

Per la seua part, el líder del PP i de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, també ha mostrat el seu "reconeixement" a les associacions que treballen en favor de les persones amb discapacitat. "És fonamental continuar amb la seua labor des de les institucions per a construir junts una societat inclusiva, accessible i justa", ha publicat també a través de X.

També et pot interessar

stats