El PSOE expulsa el regidor de Xiva detingut per violència masclista

L'eixida del partit és ferma, encara que pot mantindre l'acta de regidor en el grup de no adscrits.

Seu del PSOE, al carrer de Ferraz, a Madrid
Seu del PSOE, al carrer de Ferraz, a Madrid / Jesús Hellín (Europa Press)

La direcció nacional del PSOE ha expulsat el secretari general de l'agrupació del PSPV a Xiva i regidor de l'Ajuntament, Norberto Máñez, detingut per violència masclista i condemnat a cinc dies de localització permanent per un delicte lleu de vexacions injustes a la seua dona.

Després de resoldre l'expedient Ferraz, l'eixida del partit és ferma, encara que pot mantindre l'acta de regidor en el grup de no adscrits. "Ja no representa el Partit Socialista", ha recalcat la secretària general del PSPV a la província de València, Mercedes Caballero.

Aquest regidor era l'únic que els socialistes tenien a Xiva, on governa Compromís amb Més Xiva. Després de la detenció per un presumpte delicte de violència de gènere, un jutjat li va imposar una orde d'allunyament de la seua dona durant dos mesos per constatar que es va dirigir a ella el 26 de novembre en termes vexatoris després d'anar a demanar-li el telèfon mòbil.

A partir d'ara, el PSPV de València demanarà a Ferraz la constitució d'una gestora a Xiva formada per tres representants i es convocarà una assemblea perquè els militants decidisquen, amb la previsió que tire avant en tres mesos. "Quan parlem de violència masclista cal ser contundent", ha defensat la secretària provincial.

També et pot interessar