Els psicòlegs demanen que els xiquets puguen eixir

Una mesura que el govern central estudia amb vista a un possible desconfinament progressiu per edats.

VÍDEO | Els psicòlegs demanen que els xiquets puguen eixir

Els col·legis de psicòlegs demanen prioritat perquè els xiquets i les xiquetes isquen al carrer de manera gradual, acompanyats d'un adult i durant una hora, sempre que no supose cap risc sanitari. Asseguren que el confinament pot generar problemes psicològics i socials entre xiquets i adolescents, com ansietat, trastorns del son i alimentaris, i trastorn postraumàtic.

Una mesura que el govern central estudia amb vista a un possible desconfinament progressiu per edats. Sanitat ja ha encarregat un informe a l'Associació Nacional de Pediatria per estudiar les condicions de l'eixida de menors.

A aquesta mesura s'oposen els pediatres, ja que els xiquets i les xiquetes, encara que els afecta molt menys, són transmissors de la Covid-19, i consideren que han de complir el confinament com la resta de la població.

En altres països europeus, com França, Alemanya i Bèlgica, ja ho permeten. A Itàlia ho van decidir fa dues setmanes, i els xiquets i les xiquetes poden eixir de manera controlada, amb una durada curta i prop de casa.

També et pot interessar

stats