La proximitat a l'Albufera i els camps d'arròs dificulten l'extinció de l'incendi de Sollana

L'incendi de la fàbrica de paper abandonada de Sollana, declarat el dilluns 25, continua actiu, ja que s'ha estés a un abocador pròxim.

Els bombers treballen perquè el foc no afecte el Parc Natural de l'Albufera

L'incendi de la fàbrica de paper abandonada de Sollana, a la Ribera Baixa, declarat el dilluns 25, continua actiu. El foc està controlat i només afecta una nau industrial però la proximitat al Parc Natural de l'Albufera genera preocupació. 

De moment les emissions que han arribat als pobles dels voltants han sigut mínimes i no han superat les que es poden produir en un dia de crema de la palla de l'arròs. Hi ha una estació que mesura la qualitat de l'aire a uns 400 metres de l'incendi i una altra a Benifaió, en línia amb la direcció que sol dur el vent en aquesta zona.

Mitjançant un ban han recomanat a la població que, si arriba olor de fum, tanquen portes i finestres i protegisquen les persones malaltes i els bebés, però de moment no hi ha perill per a la població i es pot continuar fent vida normal. La quantitat de contaminants en l'aire està dins dels nivells considerats normals.

Emergències de la Generalitat està coordinant l'extinció de l'incendi des del punt de comandament avançat. Fins ara han pogut actuar sobre la part inicial de l'incendi, la nau abandonada, formada majoritàriament per fusta i serradura, que han pogut controlar i refrescar. Ara mateix actuen sobre la segona part, l'abocador, que és més difícil d'extingir a causa de la varietat de materials que la componen.

Segons l'alcalde accidental de Sollana, Josep Vicent Ferrer, l'abocament que s'ha produït durant els anys en la zona al voltant de la fàbrica de paper abandonada ha sigut completament incontrolat. Això fa que encara siga difícil calcular les dimensions de l'incendi, i el temps per a l'extinció completa.

De moment, els tècnics d'Emergències calculen que tardaran un mínim de 8 dies per a extingir el foc totalment si es comença a actuar ja. En cas de no actuar, l'incendi podria tardar uns 30 dies a consumir tota la quantitat de materials que hi ha a l'abocador.

L'extinció es veu complicada pel fet que s'ha de protegir l'Albufera i els camps d'arròs de l'aigua contaminada excedent de les mateixes tasques d'extinció. De moment ho han resolt fent una presa per a poder reutilitzar l'aigua que empren i evitar que arribe als arrossars.

També et pot interessar

stats