Proves massives a la Politècnica de València pels contagis al campus i a la Galileo Galilei

La Conselleria de Sanitat Universal ha realitzat 697 PCR després de confirmar-se que hi ha brots amb almenys una trentena de casos positius.

VÍDEO | Proves massives a la Politècnica de València pels contagis al campus i a la Galileo Galilei

La Conselleria de Sanitat Universal ha realitzat aquest divendres 697 proves PCR al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València. S'hi han produït llargues cues a les portes del recinte poliesportiu, a l'interior del qual s'ha habilitat el dispositiu mèdic per a realitzar les proves.

Les proves es realitzen després que aquest dijous haja transcendit el contagi d'un estudiant del grau de Biotecnologia, que s'imparteix a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural. Aquest contagi estaría en l'origen d'un brot del qual ja hi ha almenys 23 positius. Els contagis també s'escampen per altres escoles universitàries, com Enginyeria Aeronàutica, Arquitectura i Telecomunicacions.

D’altra banda, 12 estudiants de la residència Galileo Galilei de València han donat positiu i se n’ha aïllat una vintena de més de manera preventiva.

En aplicació del protocol sanitari, els contactes estrets dels casos positius hi hauran de passar deu dies en aïllament, amb independència del resultat de la PCR. La conselleria de Sanitat estrendrà l'aïllament preventiu a tots els residents del Galileo Galilei durant almenys el cap de setmana.

"El nostre objectiu és minimitzar l'impacte dels casos. I l'única solució per a fer-ho és buscar els casos de manera activa", ha explicat als micròfons d'À Punt la directora general de Salut Pública, Herme Valaclocha, que ha justificat les proves massives com la via "més ràpida per a aïllar els positius i trencar la cadena de transmissió".

Salut Pública ha instal·lat al poliesportiu de la UPV el dispositiu per a fer les PCR / À Punt NTC

El vicerector d'alumnat de la UPV, José Luis Cueto, va explicar en el programa À Punt directe que el brot a la residencia té persones en comú amb el que s’ha registrat en el grau de Biotecnologia. L'autoritat sanitària tracta d'esbrinar ara el grau de connexió entre els dos focus.

Festes universitàries en el punt de mira

En tots dos casos hi ha un possible origen social. L'alumne de Biotecnologia que va donar la veu d'alarma, en tindre símptomes compatibles amb la Covid-19, havia participat en una festa d'aniversari en un pis. A partir del rastreig als contactes estrets s'han fet mig centenar de PCR de les quals una vintena han donat positiu. Entre les persones contagiades també hi ha professors universitaris.

D'altra banda, l'alumnat de la residència Galileo Galilei havia participat en unes jornades festives organitzades pel col·legi major durant el cap de setmana. Aquest dijous també va transcendir la celebració de festes no autoritzades per la residència en què no s’han respectat ni les distàncies de seguretat ni l’obligatorietat de dur mascareta. El cap de setmana la policia va haver d’intervindre per algunes d'aquestes festes, que arribaren a congregar més d’una vintena d’estudiants en algunes habitacions.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha fet ressò de la informació publicada per À Punt per a lamentar les "irresponsabilitats aïllades" que suposen aquestes celebracions quan no es respecten les mesures preventives contra la Covid-19. "Açò no és cap festa", ha sentenciat Puig, després de recordar l'esforç que s'està fent per a assegurar una tornada a les aules amb les màximes garanties de seguretat.

També et pot interessar

stats