Les proves de certificació de les escoles oficials d'idiomes seran al setembre

La convocatòria extraordinària es farà al novembre i es tornaran els diners a les persones que no puguen fer-les en les noves dates.

Escola Oficial d'Idiomes de València
Escola Oficial d'Idiomes de València / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, d'acord amb la majoria d'autonomies i el Ministeri d'Educació i FP, ha decidit traslladar al setembre la realització de les proves unificades de certificació (PUC) d'idiomes de les escoles oficials d'idiomes (EOI). Més de 32.000 persones estan inscrites a aquestes proves, que havien de tindre lloc entre finals de maig i el mes de juny i es van ajornar davant la declaració de l'estat d'alarma per a fer front a la Covid-19.

Una vegada consensuat el trasllat al setembre de la convocatòria ordinària de les proves de les EOI, la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha determinat que l'extraordinària es farà al llarg del novembre. Les dues convocatòries tindran lloc sempre que les autoritats sanitàries ho permeten.

Abans del 31 de juliol es publicarà el calendari concret dels dies de setembre en què es realitzaran les quatre activitats de llengua escrites de les quals consten les PUC. Tota aquesta informació es publicarà en el portal web de les escoles oficials d'idiomes, així com el procediment per a la devolució de les taxes a les persones que ho sol·liciten perquè no poden fer la prova en les noves dates que s'establisquen al setembre.

La inscripció en aquestes proves es va realitzar abans de la declaració de l'estat d'alarma i ja s'han publicat les llistes provisionals de persones admeses. Les llistes definitives es faran públiques a finals de juny, quan acabe el període d'al·legacions.

Proves de la JQCV

Pel que fa a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, es tornaran a convocar en el moment en què les autoritats sanitàries fixen els protocols que permeten desenvolupar-les amb garantia.

El ple de la JQCV es reunirà per a valorar si és factible convocar de nou les proves de certificació de valencià de 2020 en els diferents nivells, amb un període d'inscripció nou i amb les dates de realització dels exàmens. La voluntat d'Educació és poder fer-les durant l'últim quadrimestre de l'any.

També et pot interessar

stats