Proven a Castelló l'efectivitat d'una app per mitigar el dolor dels malalts oncològics

Beneficiarà 25.000 pacients de la Comunitat Valenciana.

L'app busca atenuar el dolor i millorar la qualitat de vida del pacient
L'app busca atenuar el dolor i millorar la qualitat de vida del pacient

L'Hospital Provincial de Castelló i la Universitat Jaume I treballen en una aplicació mòbil que monitora els malalts de càncer 24 hores al dia i que permet atenuar els episodis de dolor intens que pateixen. L'ús experimental de l'aplicació ja ha donat bons resultats i els metges esperen poder fer-la arribar als 25.000 pacients oncòlegs del territori valencià.

Aquesta aplicació mòbil pregunta al pacient, dues vegades cada dia, la intensitat, la durada i la localització del dolor. La informació es transmet a una central de dades que avisa en cas d'un episodi de sofriment intens. A partir d'aquell moment, el metge n'és coneixedor i posa remei al patiment amb la dosificació necessària de la medicació, només amb una telefonada.

Carlos Ferrer, director de l'Institut Oncològic de l'Hospital Provincial de Castelló, explica que "si reduïm el temps per a pal·liar el dolor augmentarem la qualitat de vida del pacient que, molt sovint, resta minvada".

En dos mesos de funcionament, els resultats experimentals ja són positius. Segons explica Verónica Martínez, investigadora de la Fundació de l'Hospital Provincial, "amb la posada en marxa d'aquesta app les queixes per dolor que ens arriben als facultatius han baixat considerablement".

Fa un any que l'UJI i l'Hospital Provincial treballen en esta ferramenta única que monitora el dolor irruptiu intens que pateixen el 70% dels 25.000 malats de càncer de la Comunitat.

També et pot interessar

stats