Prova extraordinària del C1 de valencià per als aspirants que no han aconseguit plaça en les proves de juny

Les 12.345 persones inscrites sense plaça podran matricular-se del 17 al 21 de maig per a fer la prova al setembre

El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià en una imatge d'arxiu
El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià en una imatge d'arxiu / JQCV

La Conselleria d’Educació Cultura i Esport convocarà una prova extraordinària del nivell C1 de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià al setembre, amb 12.345 places per a atendre totes aquelles persones inscrites en la prova ordinària del mes de juny vinent que no han obtingut plaça per la limitació de matrícules imposada per la pandèmia.

La convocatòria ordinària d’enguany, limitada per la necessitat de garantir les mesures de protecció i prevenció contra la pandèmia, ha oferit un total de vora 14.000 places. Per a cobrir-les s’ha fet un sorteig entre les 26.080 persones inscrites per a fer la prova. Les persones aspirants poden consultar el resultat del sorteig en el web de la JQCV.

La prova del C1 de juny es farà en dos dissabtes: el dia 12, la primera part, que inclou l’àrea d’expressió i interacció oral; i el 26, les altres tres àrees: comprensió escrita, estructures lingüístiques i expressió i interacció escrites.

Cal recordar que el termini per a la matrícula i el pagament de la taxa per a totes aquelles persones inscrites que han obtingut plaça en les proves de juny del nivell C1 és del 28 d’abril al 5 de maig, ambdós inclosos.

Prova extraordinària

Davant la gran demanda de persones aspirants per a fer la prova del C1 de valencià, s’ha convocat aquest matí un ple extraordinari de la JQCV en el qual s’ha decidit celebrar una prova extraordinària al setembre per a les 12.345 persones que no han obtingut plaça en el sorteig de hui.

La prova extraordinària per a aquests més de 12.300 aspirants es realitzarà en dues jornades diferents: el dissabte 11 de setembre s’avaluarà l’àrea d’expressió i interacció oral, que, com que es tracta d’una convocatòria extraordinària, tindrà caràcter eliminatori.

En la segona jornada, el dissabte 25 de setembre, s’avaluaran les àrees de comprensió escrita, d’estructures lingüístiques i d’expressió i interacció escrites a les persones aspirants que han superat el mínim exigit en l’àrea realitzada en la primera jornada.

La matrícula i el pagament de la taxa per a poder participar en la prova extraordinària de C1 de setembre, a les seus que es determinen en la nova convocatòria, s’haurà de realitzar entre el 17 i el 21 de maig per via telemàtica.

També et pot interessar

stats