El protocol sanitari contra la legionel·la continuarà activat durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real assegura que es pot consumir aigua de l'aixeta amb tranquil·litat.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, beu d'una font del municipi
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, beu d'una font del municipi

Vila-real ha iniciat aquest cap de setmana les festes dedicades a la Mare de Déu de Gràcia amb el protocol sanitari de prevenció de la legionel·la activat. La setmana passada, la Unitat de Salut Pública de la Generalitat i l'Ajuntament de Vila-real van decidir posar en marxa aquest protocol a conseqüència del contagi d'aquest bacteri en 3 habitants de la població. Un d'ells va morir, l'altre continua hospitalitzat i l'altre va rebre l'alta mèdica al cap de pocs dies. 

La hipercloració de l'aigua de l'aixeta i l'aturada de les fonts ornamentals continuarà durant els pròxims 10 dies de festes patronals, on l'activitat de les penyes, els bous i els concerts protagonitzen l'agenda diària, tot i que no s'hi hagen produït nous contagis per legionel·losi.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, assegura: "Continuen en marxa les mesures que es van activar perquè no són perjudicials per a les persones", de fet, es pot consumir sense problema l'aigua de l'aixeta. Precisament, s'han inaugurat algunes fonts en el camí l'Ermita i l'alcalde ha begut d'una per a demostrar que beure l'aigua de Vila-real no és perillós.

Mentre el veí afectat per legionel·la es recupera a l'Hospital de la Plana, continua en marxa la investigació per tal de determinar el focus de la infecció. Els 3 afectats vivien a Vila-real però treballaven fora del municipi i no hi ha cap nexe d'unió entre ells. Benlloch afirma que saber d'on prové, saber on està el focus de contagi "és complicat" perquè en el 80% dels casos no es descobreix.

També et pot interessar

stats