Protestes a Barcelona per la inhabilitació de Torra

S'han viscut alguns moments de tensió entre els manifestants i els Mossos d'Esquadra davant les portes del Parlament de Catalunya.

Crema de contenidors als carrers de Barcelona, aquest dilluns

La decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitar el president català Quim Torra ha provocat protestes a Catalunya aquest dilluns, principalment a Barcelona. Durant la vesprada, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han convocat concentracions en suport a l'expresident en pràcticament tots els ajuntaments. Aquestes manifestacions han tingut un caràcter pacífic i no han provocat incidents.

Les protestes per la inhabilitació de Quim Torra s'han estés també per altres ciutats catalanes. Vora 1.500 persones s'han manifestat a Girona, segons l'Ajuntament de la ciutat, mentre que la Guàrdia Urbana ha xifrat en 300 les que han eixit al carrer a Lleida.

Hores més tard, els Comités de Defensa de la Repúblcia (CDR) han convocat protestes. Ja entrada la nit s'han produït alguns incidents a la Ronda de Sant Pere, on els manifestants han cremat contenidors i els bombers han hagut d'intervindre per a apagar el foc.

La marxa ha arribat a les 21:15 hores al Parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament i on s'han viscut més moments de tensió entre els manifestants i els Mossos d'Esquadra.

Alguns membres dels CDR, que han rebentat el tancament de les portes d'un dels accessos al parc, han llançat als agents pedres i material d'obra que han trobat al terra. Els Mossos han advertit per megafonia que cessara el llançament d'objectes o, en cas contrari, haurien d'intervindre.

Poc abans de les 22:00 hores, els CDR han anat eixint del parc sense que els agents antidisturbis hagen realitzat càrregues i la protesta s'ha dissolt després que vora un centenar dels 500 que s'hi havien concentrat de vesprada als Jardinets de Gràcia arribaren a les portes del Parlament. Alguns grups de manifestants debaten si continuar la mobilització en una altra part.

La tensió ha anat en augment després que uns manifestants llançaren un petard i caps de porc cap a la línia dels Mossos i tallaren un carrer amb unes jardineres que han trobat en una vorera. Posteriorment, els manifestants s'han dirigit cap al Parlament i, en trobar tancats els accessos al parc de la Ciutadella, han forçat una de les portes metàl·liques.

També et pot interessar

stats