Protestes als instituts per la brutícia després de tres setmanes de vaga de neteja

Sindicats i Consell es reuneixen per a abordar la situació dels impagaments.

Imatges de la brutícia que s'acumula a l'institut Francesc Tàrrega de Vila-real per la vaga del servei de neteja

A Castelló, el conflicte laboral de les netejadores continua per tercera setmana i a hores d'ara ja es noten les conseqüències en els instituts de secundària. La brutícia i el fem s'acumulen als instituts i escoles infantils de 24 centres de les comarques de Castelló i una seixantena en tot el territori. Un centenar de netejadores fa tres setmanes que estan en vaga a causa de l'impagament del sou i retards de novembre i desembre. 

Sindicats i Consell es reuneixen aquest dijous a València per abordar la situació dels impagaments a un centenar de netejadores. La Conselleria d'Educació està treballant perquè l'empresa pague a les treballadores. Ja ha obert dos expedients sancionadors i recorda que el contracte de l'empresa acaba al juliol.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares dels Alumnes (Fampa) ha anunciat concentracions i mobilitzacions per a aquest dijous en diversos instituts i escoles, entre ells l'IES Botànic Cavanilles de la Vall d'Uixó i el Francesc Tàrrega de Vila-real. La portaveu de Fampa, Silvia Centelles, ha dit que la federació dona suport a la vaga, però ha alertat de la brutícia acumulada als instituts. 

La comunitat educativa de l'institut Francesc Tàrrega de Vila-real s’ha concentrat a la porta del centre per a protestar per les condicions i la brutícia que s'acumula a les aules després de tres setmanes de vaga del servei de neteja. Volen solidaritzar-se amb les netejadores i afirmen que continuaran amb les concentracions fins que es faça efectiu el pagament. 

Denuncien que l'acumulació de brutícia a les instal·lacions, especialment a les aules, i expliquen que la quantitat de pols acumulada ha provocat l'aparició de puces i també la baixa de molts estudiants que pateixen asma o al·lèrgies a la pols, segons ha indicat Vicente Salvador, membre de l'Ampa de l'IES Francesc Tàrrega. Insten la conselleria a trobar una solució urgent.  

També et pot interessar

stats