Protesta dels treballadors en l'obertura del curs acadèmic a la Universitat d'Alacant

El campus alacantí, amb 28.000 alumnes matriculats, ofereix 44 graus i 4 dobles graus.

Protesta dels treballadors de la Universitat d'Alacant mentre el rector es dirigia al paranimf
Protesta dels treballadors de la Universitat d'Alacant mentre el rector es dirigia al paranimf

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha presidit aquest matí l'acte d'obertura del curs acadèmic, celebrat al paranimf. Un nou curs que comença amb 28.000 alumnes matriculats i una oferta de 44 graus i 4 dobles graus i la notícia de la recuperació dels estudis de medicina. 

Les autoritats universitàries han sigut rebudes amb una sonora xiulada d'un centenar de treballadors, que s'han concentrat en el pati del paranimf. Protesten perquè l'últim Consell de Govern de la Universitat, al mes de juliol, sense cap negociació, suprimiren les hores de reducció de jornada que disfrutaven professors i personal administratiu i de serveis (PAS) de més de 60 anys. 

Una volta dins del paranimf, el representants universitaris han participat en l'acte oficial d'inici del curs de la universitat alacantina, que enguany ofereix tres graus nous: Gastronomia i Arts Culinàries, Màrqueting i Relacions Internacionals. Al campus d'Alcoi s'ha instaurat el de Mestre en Educació Infantil. Les 50 places s'han cobert completament. 

Facultat de Medicina

El rector del campus alacantí, Manuel Palomar, entre altres temes, s'ha referit a la recuperació dels estudis de medicina. L'ANECA, l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat, del Ministeri d'Educació, els ha donat l'autorització. Una vegada obtinguen el vistiplau de la Conselleria d'Educació, es podria impartir el pròxim curs amb una oferta de 75 places. "L' aposta de la Universitat d'Alacant per la implantació del Grau de Medicina és una aposta al nostre favor i contra ningú", ha dit Palomar en el seu discurs. 

Lliçó inaugural

El catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat d'Alacant, Manuel Atienza ha sigut l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural del curs. La seua conferència es titulava "Una apologia del dret". Per la seua part, el rector ha tancat l'acte amb la seua intervenció i ha inaugurat oficialment el curs acadèmic 2018-2019. Hi han acudit les principals autoritats civils i militars d'Alacant i les seues comarques. Entre aquestes es trobava el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz. 

També et pot interessar

stats