Protesta ecologista per a frenar la instal·lació d’una gasolinera a Benejússer

L'Associació d’Amics de les Zones Humides del Sud d’Alacant justifica que la localització és una zona inundable.

VÍDEO | Protesta ecologista per a frenar la instal·lació d’una gasolinera a Benejússer

La possibilitat de construir una gasolinera a Benejússer (Baix Segura), està generant tota classe de crítiques. L’Associació d’Amics de les Zones Humides del Sud d’Alacant afirma que el terreny on es voldria construir és una zona inundable. D’altra banda, els ecologistes també consideren que aquesta instal·lació afectaria el paisatge que conforma l’horta tradicional de la comarca. Per això, han presentat una al·legació davant de la Conselleria de Política Territorial.

L’Ajuntament de Benejússer assegura no tindre constància de cap projecte. Segons la institució, a més, els terrenys triats no s’han inundat en cap dels aiguats dels últims anys. Malgrat això, els ecologistes asseguren que la zona està inclosa dins del pla contra inundacions de la Comunitat Valenciana. També han ressaltat que és un paisatge de “rellevància regional reconegut per la Generalitat”.

L’associació ecologista, per últim, adverteix que les filtracions d’aigües residuals i de fuites de combustible poden fer els terrenys irrecuperables.

També et pot interessar

stats