Protesta al centre de València per exigir que s’aturen els desnonaments

Desenes de persones reclamen que es complisca de veres la mesura i perquè no continuen els suïcidis provocats per aquesta situació

Els manifestants, davant de la porta de l'ajuntament / À Punt NTC

Tot i que el govern espanyol ha optat per allargar la prohibició dels desnonaments sis mesos més, la Plataforma Antidesnonaments s'ha concentrat aquesta vesprada a la plaça de l'Ajuntament de València per a exigir que es complisca de veres la mesura i perquè no continuen els suïcidis provocats per aquesta situació.

José Luis González, portaveu de la Plataforma a València, ha explicat que “les taxes de suïcidi conegudes donen 55 casos en tot el país”, dels quals dos són a la Comunitat Valenciana: un a Pego i un altre a Paiporta.

Un d’aquests casos és el d’Elena Sánchez, una jove que es va quedar sense faena l'octubre passat. Ella, el marit —pendent d'una operació— i els dos fills, de sis anys i quatre mesos, seran desnonats dimecres de sa casa d'Alacant. La Generalitat no disposa d'habitatges i l'única alternativa residencial que els ofereix l'Ajuntament és fer-se càrrec de l'allotjament durant quinze dies en diferents emplaçaments. "Em diuen que estem en llista d'espera i que les vivendes que tenen estan per a reparar, sense límit de temps, que és el que jo no tinc", ha assegurat Elena.

A pesar de tindre l'informe de vulnerabilitat, quan falten menys de 24 hores per a fer-se efectiu el llançament, Elena pateix per la família, ja que podrien quedar-se sense els xiquets. "La meua assistenta social m'ho va dir, que sense solució d'habitatge els meus fills se n'aniran a un centre de menors", ha explicat. Aquesta veïna d’Alacant ha rebut el suport d'una trentena de persones, convocades pel Sindicat de Barri de les Carolines. 

També et pot interessar

stats