Propostes per a un estiu “En clau igualitària”

Expertes del món de l'art, el cine, la música i els llibres fan les seues recomanacions per als pròxims mesos.

VÍDEO | Propostes per a un estiu “En clau igualitària”
Propostes per a un estiu “En clau igualitària”

La secció En clau igualitària s'acomiada aquesta temporada amb una sèrie d'activitats d'oci i culturals amb perspectiva de gènere per als pròxims mesos d'estiu. Per això, ha entrevistat diverses expertes del món de l'art, el cine, la literatura i la música per a escoltar les seues recomanacions. 

Pel que fa a l'art, Marisol Salanova, crítica d'art i comissària independent, recomana dues exposicions al Centre del Carme de València. La primera, 'Zoextropía. Lo bello posthumano', recull les aportacions de set artistes internacionals, que posen en qüestió la diversitat i la normativitat de la bellesa i dels cossos. A més, també anima a acostar-se a “Patriarcat”, que fins al 30 de juny exposa dos documents audiovisuals en els quals una dona trenca la figura masculina i clàssica que representa l’autoritat.

Pel que fa al cinema, la jove directora d'Oriola Elena López Riera aposta pel cine clàssic i per recuperar una altra directora de l'oblit, la belga Chantal Akerman. D'ella recomana fer un repàs de tota la seua filmografia.

Des de la llibreria La Rossa del barri de Benimaclet de València arriben dues propostes literàries innovadores. El llibre Yo también soy, de l'editorial valenciana Barlín, parla d'artivisme, activisme a través de les belles arts, i aborda totes les manifestacions LGTB que es van fer a València en els anys 90. Està editat per dues dones, Ana Navarrete i Virginia Paniagua, però inclou textos d'artistes, guions i manifestos... d'altres set autores i autors. 

A més, Alodia Clemente, la llibrera del local, afig una proposta més: l'últim llibre d'Isabel Canet titulat I tu, sols tu, que uneix música i literatura. El mateix títol del llibre i també el de cada capítol són una cançó d'un grup valencià, una novel·la perfecta per a llegir mentre s'escolta música. 

I més música per acabar. Vera Carrión, vocalista del grup valencià Mafalda, recomana el festival Bioritmes, que se celebra a l’agost a Vilanova de Sau, a Barcelona. Destaca que l'organització aposta per la paritat i la visibilitat de les dones al seu cartell. A més, també proposa la cançó “Barakaldo” del grup Lisasinson, format per tres valencianes que acaben de llançar el seu primer senzill.

També et pot interessar

stats