Proposen un enviament de 20 hm³ del Tajo al Segura per al maig

La comissió d’explotació del transvasament rebaixa la quantitat d'aigua perquè els embassaments estan en una situació hidrològica excepcional.

Proposen un enviament de 20 hm³ del Tajo al Segura per al maig
Proposen un enviament de 20 hm³ del Tajo al Segura per al maig

La Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura ha proposat el transvasament de 20 hectòmetres cúbics per a atendre les necessitats hídriques de les conques receptores durant el mes de maig.

Així ho explica en un comunicat el Ministeri per a la Transició Ecològica, en què detalla que la decisió es produeix després d'estudiar l'informe del Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (Cedex) sobre la situació dels embassaments de la capçalera del Tajo (Entrepeñas i Buendía). El volum embassat a Entrepeñas i Buendía, agafant coma a data l’1 de maig, era de 652,6 hm3 i, per tant, es trobaven en situació hidrològica excepcional o de nivell 3.

El mes d'abril passat l'informe del Cedex ja havia avançat que al maig es produiria aquest escenari i que, de fet, es mantindrà la quantitat de 20 hm³ fins al setembre. 

El Ministeri recorda que les regles d'explotació del transvasament Tajo-Segura estipulen que, en aquest nivell 3, es podrà autoritzar un transvasament de forma discrecional però motivada.

També et pot interessar