Proposen crear una microreserva a Santa Pola per a protegir flora aquàtica en perill

L'Associació d'Amics dels Aiguamolls del Sud d'Alacant destaca el valor i l'interés ornitològic de les basses de l'estació de depuració d'aigües.

Estació de Depuració d'Aigües Residuals de Santa Pola
Estació de Depuració d'Aigües Residuals de Santa Pola / GVA

L'Associació d'Amics dels Aiguamolls del Sud d'Alacant ha sol·licitat a la Conselleria de Transició Ecològica que es cree una microreserva de flora en algunes de les basses de regulació de l'Estació de Depuració d'Aigües Residuals de Santa Pola per a protegir una espècie de planta aquàtica en perill d'extinció.

La legislació ambiental valenciana preveu la creació de microreserves de flora, una figura de protecció d'espècies botàniques silvestres que, segons el grup ecologista, ha contribuït de manera decisiva a la protecció de nombroses espècies de plantes amenaçades o endèmiques en tot el territori valencià.

L'associació destaca el valor i l'interés ornitològic d'aquest aiguamoll artificial, on s'han comptat fins a 57 espècies d'ocells aquàtics i rapinyaires. A més, valora el correcte tractament de les aigües residuals urbanes que es realitza a l'estació de Santa Pola, més encara en el context de deficiències en importants plantes de depuració d'aigües a les comarques del sud.

També et pot interessar

stats