Prop de 40.000 persones viuen al carrer a Espanya

Al voltant de 400 voluntaris elaboraran un cens de les persones sense sostre a València.

Prop de 40.000 persones viuen al carrer a Espanya
Prop de 40.000 persones viuen al carrer a Espanya

A Espanya hi ha al voltant de 40.000 persones sense casa, de les quals un 16% són dones, un col·lectiu "invisibilitzat" que ha augmentat en els últims anys.

En el Dia Mundial de les Persones Sense Sostre que es commemora aquest dijous, les associacions reclamen la creació d'un parc d'habitatge públic de lloguer social adequat. En l'actualitat, les persones que no tenen casa tenen moltes dificultats per a accedir a un habitatge, fins i tot a una habitació que arriba a costar 600 euros, perquè els exigeixen dos o tres mesos de lloguer.

La presidenta de la Federació d’Associacions i Centres d’Ajuda a Marginats (Faciam), Rosalía Portela, ha assegurat que no hi ha una foto fixa del perfil de les persones sense casa, que dormen al carrer o en albergs i centres d'acolliment. "Els joves sense sostre estan augmentant, hi ha homes i dones sol·licitants de refugi i asil, persones d'edat avançada", ha assenyalat.

Cens de persones sense sostre a València

Al voltant de 400 voluntaris pertanyents a 12 ONG de València s'han marcat un repte. De les 20:00 hores a les 2:00 de la matinada, es passejaran per tots els barris de la ciutat per a fer un recompte de les persones que viuen al carrer.

També et pot interessar

stats