Vora 26.500 persones opten aquest diumenge a cobrir 863 places d'auxiliar administratiu de Sanitat

També estan previstos la convocatòria per a zelador i altres processos selectius a partir del 2023

Fotografia de les oposicions de docents en la Comunitat Valenciana
Fotografia d'unes oposicions de docents a la Comunitat Valenciana / Europa Press

Un total de 26.453 persones estan convocades aquest diumenge a l'examen d'oposició per a proveir 863 vacants d'auxiliar administratiu o administrativa de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. D'aquest total, 770 són places a què poden optar els qui encara no treballen en l'administració (torn lliure) i les altres 93 places són per a personal estatutari fix (promoció interna).

Per províncies, es presenten 2.976 opositors a Castelló; 8.372 a Alacant, i 15.105 a València. La prova començarà a les 10 hores, i les portes per a accedir a l'aula s'obriran mitja hora abans. Les persones opositores hauran d'acudir amb el DNI, passaport o permís de conduir, i només podran dur rellotge analògic (els dispositius intel·ligents estan prohibits), segons recorda la Generalitat en un comunicat.

L'examen serà a la Universitat Jaume I de Castelló, a la Universitat d'Alacant, a l'Hospital La Fe de València i als campus que la Universitat de València té a Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot. L'aulari exacte a on ha d'acudir cada candidat o candidata es pot consultar en la web de Sanitat.

Convocatòries per a zelador

Les pròximes convocatòries, entre altres la de zelador (471 places, per a la qual hi ha 25.719 aspirants), seran al gener i febrer, i així es tancaran tots els processos selectius corresponents a les OPO del 2017, el 2018 i l'estabilització del 2019. Aquests exàmens van quedar retardats a causa de la pandèmia de coronavirus i es van reprendre al març del 2022.

D’altra banda, Sanitat té previst desenvolupar altres processos selectius per a reduir la temporalitat i estabilitzar l'ocupació. D'aquesta manera, Sanitat té en marxa, o previstos, processos selectius per a accedir a l'ocupació pública, en què s'ofereixen més de 21.000 places vacants.

També et pot interessar

stats