La promotora del geriàtric de Finestrat denunciarà l'Ajuntament si adjudica l'obra

Denuncia que la reducció del termini de la concessió ha fet perdre la rendibilitat a la inversió.

Simulació en 3D del projecte del geriàtric de Finestrat
Simulació en 3D del projecte del geriàtric de Finestrat / Ajuntament de Finestrat.

Monver Inmobiliaria, l'empresa promotora d'una residència geriàtrica i centre de dia a Finestrat, a la Marina Alta, ha demanat a l'Ajuntament que suspenga el procediment d'adjudicació, sota l'amenaça de presentar una demanda. L'adjudicació de l'obra és un dels punts de l’orde del dia en el ple municipal d'aquest dimarts.

La mercantil recorda que l'adjudicatària de l'obra, l'empresa Postigo Conservación i Medi Ambient SL, té com a soci únic una societat que està en liquidació. Aquesta situació concursal obligaria a excloure-la del procediment, en aplicació de la llei de contractes del sector públic.

L'administrador de la promotora, Javier Montero, alerta de "moltes irregularitats" en el procés i del fet de que s'han modificat condicions "parlades i aprovades al principi". Entre altres destaca la reducció del termini de concessió, que passa dels 75 anys inicials als 40 que figuren en el plec de clàusules actual. Des de Monver Immobiliària critiquen que no s'haja tingut en compte els estudis de la mercantil, que assenyalen que l'amortització de les inversions arribaria a partir dels 68 anys.

L'empresa considera "acreditat" que el termini de concessió actual i previst en el plec de condicions "conculca el principi d'equivalència i la normativa de contractació pública".

També et pot interessar

stats