La proliferació de patinets elèctrics obliga a adaptar la normativa de circulació

Cada vegada hi ha més vehicles elèctrics de mobilitat als pobles i ciutats, motiu pel qual els ajuntaments tramiten canvis en les ordenances municipals.

Els patinets elèctrics, nova forma de moure's per la ciutat
Els patinets elèctrics, nova forma de moure's per la ciutat / M. José Moya

Majors i xiquets s’han aficionat a usar els patinets elèctrics i cada vegada n'hi ha més als nostres carrers. Això provoca dubtes entre els usuaris, que no saben amb certesa per on poden circular i, fins i tot, problemes de seguretat i convivència a les vies públiques, ja que no existeix una normativa que en regule l'ús.

Aquesta mateixa setmana un veí de Sant Vicent va ser multat amb 20 euros per circular per la calçada amb un patinet elèctric “sense causa justificada”. Aquest usuari es queixa per la indefinició de l’ajuntament, que pretén fomentar una ciutat verda però, en canvi, penalitza l’ús d’aquest tipus de vehicles respectuosos amb el medi ambient.

S’imposa, per tant, la necessitat d’adaptar les normatives de circulació dels municipis, perquè la Direcció General de Trànsit desaconsella la circulació per les voreres i espais reservats per a vianants, però deixa en mans dels ajuntaments la forma de gestionar-ho. Arran de l’incident, la responsable municipal de Governació de Sant Vicent anuncià que es posarà en marxa un procés de consulta pública per a resoldre problemes de convivència i fomentar una mobilitat sostenible i segura.

Altres ajuntaments de la Comunitat Valenciana ja han començat el procés per a canviar la seua normativa i adaptar-la per a incloure aquests nous vehicles elèctrics de mobilitat personal. València, que presentarà el primer esborrany aquest mes de setembre, Alacant o Benidorm, són algunes de les ciutats que han seguit el camí obert per Elda, ciutat pionera a la Comunitat Valenciana en aquest tipus de regulació.

També et pot interessar

stats