Projecte definitiu per a reconstruir el pantalà del Port de Sagunt, destrossat pel temporal Gloria

L'Autoritat Portuària apostava per tombar-lo, però el veïnat i l’ajuntament han aconseguit que es mantinga pel seu valor històric

Projecte definitiu per a reconstruir el pantalà del Port de Sagunt, destrossat pel temporal Glòria / À Punt NTC

Després de mesos de polèmica, el pantalà del Port de Sagunt, destrossat per la borrasca Gloria, té ja un projecte definitiu per a reconstruir-lo. De fet, dos temporals, la DANA al final de 2019 i Gloria al gener de 2020, van destrossar seixanta metres del pantalà, un símbol historicoindustrial del port.

La reconstrucció ha estat envoltada de polèmica. L'Autoritat Portuària de València apostava per enderrocar tot l'antic moll i construir-ne un de nou, esta vegada més curt. Però es va trobar amb  l'oposició de l'associació del patrimoni històric industrial del Port de Sagunt i del mateix ajuntament, que consideraven necessari conservar la petjada paisatgística de la infraestructura.

La inversió per al nou pantalà és de cinc milions d'euros. La previsió de l'Autoritat Portuària és que les obres es liciten al setembre, quan començarà també la primera fase, que inclou la part del pantalà sobre terra, que albergarà un museu. La superfície construïda sobre la mar tardarà més a executar-se perquè necessita un informe d'impacte ambiental.

També et pot interessar

stats