Prohibides les cremes agrícoles fins al 16 d’octubre

Més del 80% dels focs que s'inicien a la Comunitat Valenciana tenen causes humanes.

Les activitats relacionades amb la crema de restes agrícoles a la Comunitat Valenciana es prohibeixen a partir de dissabte
Les activitats relacionades amb la crema de restes agrícoles a la Comunitat Valenciana es prohibeixen a partir de dissabte / Europa Press

A partir d’aquest dissabte i fins al 16 d’octubre es prohibeixen totes les activitats relacionades amb la crema de restes agrícoles a la Comunitat Valenciana.

S'entén per cremes agrícoles les de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyes, canyissars o matollars. No es podrà cremar en terrenys forestals, en els adjacents o a menys de 500 metres d’aquests.

Més del 80% dels focs que s'inicien a la Comunitat Valenciana tenen causes humanes i, dins d'aquestes, les negligències són les de major pes. Les estadístiques d'incendis forestals corroboren, any rere any, que una part important de les negligències que originen incendis a les muntanyes tenen la causa en un ús inadequat del foc com a sistema d'eliminació de restes agrícoles.

També et pot interessar

stats